e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Decoratie
Gereedschap
Opberging
Ijzerwaren
Hout
Bouw
Sanitair
Elektriciteit

Forum

Elektriciteit

1-10/33  Volgende  Laatste 

Coaxkabel plaatsen.
Om een coaxkabel vast te hechten zonder krammen of pinnen kan je een lijmpistooltje (elektrisch op te warmen) gebruiken. Een dotje aanbrengen, kabel tegen duwen, even laten afkoelen en ok. (Wim Lumbeeck - 18/07/2012)
Zekeringkast aansluiten.
Tip om geknoei met buizen in de zekeringkast te vermijden : doe bij de aanleg een stuk papiertape om de buis en schrijf erop waar de buis naartoe gaat bv stopcontacten woonkamer, dit zal het geknoei besparen van het zoeken welke buis van waar komt. (Steven Roosen - 16/11/2011)
Draad trekken door flexbuis.
Als men bij flexbuis nog achteraf kabels moet doortrekken dan is dit niet gemakkelijk, de kabel blijft in de bocht hangen, gripeert in de kartelingen,... Frustraties alom! Als men aan de kabel die er in moet een platte lus maakt zodat de kabel een bolle kant heeft om in de buis te steken, dan hapert hij nergens en gaat het al heel wat beter. Voor meerdere kabels is het beste een kabel te gebruiken die al in de buis zit en met deze de andere er doortrekken (wel één extra voor deze die je gebruikt als trekkabel). Wel er terug op letten dat alle uiteindes aan de andere kant van de trekrichting zitten. Talkpoeder kan bij sommige gevallen ook wonderen doen. (koen baudonck - 19/02/2011)
Spotje in fitting draaien.
Bij de montage van plafond verlichting is het soms lastig om de spotjes in hun fitting te draaien. Vooral als het spotje volledig in de fitting ingezonken is. Gebruik een zuignapje om een goede grip op het spotje te krijgen en het makkelijk in de fitting te draaien. (Gian Franco Casula - 09/01/2011)
koffiezet schoonmaken en ontkalken.
Koffiezetapparaten kunnen na veel gebruik wel eens geel of bruin zien. Je kan die vlekken het makkelijkst verwijderen door je toestel met citroensap in te smeren. Nadat je het sap even z'n werk hebt laten doen, maak je het apparaat proper met water en azijn. Spoel goed na met zuiver water. Om kalkaanslag in het toestel te verwijderen, giet je wat azijn bij het water en schakel je je toestel aan. Nadat het azijnwater doorgelopen is, laat je nog een paar keer zuiver water door je koffiezet stromen zodat je volgende kop koffie geen vervelende nasmaak krijgt. (Laila El Alami - 04/05/2010)
Boren met weinig opkuis.
Bij het boren van een gat in het plafond, doe je een filterzakje (koffie) rond de kop van je boormachine. Je snijdt langs onder een opening die min of meer aangepast is aan de dikte van de kop, je kan het eventueel vastmaken met tape, en bij het boren valt het gruis netjes in de filter. (decru lieve - 14/08/2009)
Makkelijk pvc buizen afkorten.
Wilt u makkelijk pvc buizen afkorten met een mooi resultaat ? Gebruik dan een kabelmes (stripmes) zet deze op de buis en draai een paar keer rond en je buis is afgekort ! Het kabelmes kan je ook in de Brico kopen. (laurens meuwissen - 20/03/2009)
Esthetische besparende verlichting.
Vervang bestaande halogeenspots door LED-spots met hoge lichtopbrengst (36 of 48 leds) en warm licht (2700 Kelvin). Zeer esthetisch in een modern interieur (living - salon - trap- en inkomhal...), maar ook praktisch voor kamerplanten, schilderijbelichting. Kortom een zeer brede waaier aan vervangtoepassingen, zuiniger dan spaarlampen en met een lange levensduur. (Peter Dewispelaere - 13/03/2009)
TV-kabels in huis of buiten leggen.
Ten eerste : vergeet die witte coax-kabels, die je voor een prikje kan kopen. Koop een degelijke grijze(binnen) of zwarte(buiten) TV-kabel als je in huis op verschillende plaatsen wil TV kijken. Let erop dat de buitenmantel(ijzernetje) geen contact maakt met binnengeleider (koper draadje met schuim er rond). Tak best ook niet te veel door van TV naar TV ->signaalverlies. Beter van op 1 punt vertrekken naar verschillende kamers toe. Dit is vooral gemakkelijk voor Telenet klanten (op hun modem heb je 4 uitgangen voor TV). Hier heb je wel een ander soort aansluiting als aan je TV, maar deze vind je ook in een doe-het-zelf zaak. Tot slot dit : te weinig signaal = sneeuw op je scherm, teveel signaal = dubbel beeld. En wees gerust, het is heus niet zo moeilijk als mijn uitleg. (wesley lambrechts - 20/11/2008)
Bricofiches.
Mijn tip om doe-het-zelfwerk eenvoudiger te maken is de volgende : lees de bricofiches! Bricofiches = een schat aan informatie ! Ze helpen me supergoed bij het renoveren van mijn huis. (David Swalus - 08/09/2008)

1-10/33  Volgende  Laatste 

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -