e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Decoratie
Gereedschap
Opberging
Ijzerwaren
Hout
Bouw
Sanitair
Elektriciteit

Forum

Elektriciteit

Een vraag stellen >>

Eerste  Vorige  186-190/342  Volgende  Laatste 

Op een gebruiksaanwijzing van een bewegingsmelder staat dat er alleen lampen mogen aangesloten worden tot 60W, ik zou er een mini hulprelais parallel willen op aansluiten om vertraagd een signaallamp in werking te stellen. Wat is het verschil tussen lampen en een spoel van een relais? (Maurice Steenhouwer - 10/03/2008)
  Antwoorden
Alleen maar lampen tot 60 Watt is wel heel weinig voor een bewegingsmelder. Om een groter vermogen te kunnen schakelen kan je daarvoor een hulprelais gebruiken of ook voor uw toepassing zoals beschreven. De nominale stroom ( deze die kan geschakeld worden dus ) bedraagt al gauw zo'n 20A. De spoel van het relais heeft echter maar een zeer klein vermogen ( enkel Watt's ) en is dus zeer geschikt voor uw toepassing. (Michel FRANCOIS - 10/03/2008)
  Antwoorden
Mag ik van een bestaande buitenlamp aftakkingen doen om nog tuinverlichting bij te plaatsen? (jozef coosemans - 19/02/2008)
  Antwoorden
Normaal mag je zo'n acht verlichtingspunten aansluiten op één kring. Pas op, een luchter b.v. met 6 lampen wordt aanzien als één lichtpunt, dus uw tuinverlichting wordt ook aanzien als één lichtpunt. Wat het vermogen betreft ...geen probleem. Als de kring beveiligd is met een automaat van 10 A ( gebruikelijk voor verlichting en 16 A voor stopcontacten ) en uitgevoerd met draad van 1,5 mm² mag je zeker tot 2kw gaan, dat zijn zo'n 20 lampen van 100 Watt...dat heeft niemand in zijn tuin. Dus doen!! (Michel FRANCOIS - 21/02/2008)
  Antwoorden
Dit hangt ervan af hoeveel ampère de automaat heeft, draaddikte en vermogen lamp. (Jurgen D'hondt - 20/02/2008)
  Antwoorden
Een accumulatiekachel is af fabriek afgesteld op 3x400V + N. Hoe kan dit toestel omgeschakeld worden voor Mono 230V? Dank u. (Roger Stockmans - 11/02/2008)
  Antwoorden
Deze accumulatiekachel is gefabriceerd om aan te sluiten op een driefasig installatie 3x400V + N. Omschakelen naar mono 240 V is der halve niet mogelijk tenzij een bijhorend schema verwijst naar deze mogelijkheid. Wil je in ontkennend geval toch gebruik maken van uw toestel, dan kan je de respectievelijke weerstanden aansluiten op 240 V, daarbij zal het ter beschikking zijnde vermogen met bijna de helft verminderen en dus ook de verwarmingscapaciteit. Let op dat sectie van aansluitingsdraden voldoende groot is. (Michel FRANCOIS - 29/02/2008)
  Antwoorden
Situatie: Badkamer Lichte elektroshocks in de douche (alleen te voelen door gevoelige personen). Alles aangesloten via 0,03mA differentieel (slaat niet af). Huis is mengeling van oude (1944) en nieuwe bedrading. Wakke muren. Hoe de fout te vinden en op te lossen aub? (Erwin pruvoost - 30/01/2008)
  Antwoorden
Gezien uw diffo niet uitschakelt is het helemaal niet zeker dat het een aardrijkfout betreft, wel integendeel. In een driefasig installatie staat de nulleider normaliter op hetzelfde potentiaal als de aarding ( ook bij mono-installaties mogelijk natuurlijk ). Wat zich voordoet is zeker te wijten aan een isolatiefout, deze kan afkomstig zijn van de bedrading zelf maar deze fout kan zich ook bevinden in "een toestel" dat op de installatie is aangesloten. Gezien de onveilige situatie is het dringend aan te raden om deze isolatiefout op te sporen. Een goede isolatiemeter kan je daarbij helpen. Je kunt ook systematisch een deel van de installatie ( kring per kring )uitschakelen om de foute kring te lokaliseren en nadien de foute weg te nemen. (Michel FRANCOIS - 14/02/2008)
  Antwoorden
Is de (metalen?) douchekuip wel geaard? Aarden lijkt mij de aangewezen oplossing. (www.doehetzelver.be Van Roye - 13/02/2008)
  Antwoorden
Ik ben op zoek naar draadloze schakelraas, die ik buiten kan plaatsen voor de bediening van mijn tuinpad verlichting. Tuinpad verlichting wordt bedoeld een tuinlamp van 500 wat. Weet iemand waar ik deze kan vinden? (jean-pierre de cree - 23/01/2008)
  Antwoorden
Waarschijnlijk kan je het probleem ook oplossen door in de voedingskabel naar uw tuinverlichting een "stopcontact met afstandsbediening" te plaatsen. Deze gaan tot 3.500 watt en kosten eigenlijk niet zo duur. Bij BRICO vanaf ¿ 27,99 , wil je er ook een timer bij dan gaat de prijs naar ¿ 49,99. Zie in de BRICO catalogus op blz. 695 (Michel FRANCOIS - 05/02/2008)
  Antwoorden
Bij Brico in de elektriciteitsafdeling heb je ruime, keuze van allerlei domotica toepassingen, dus ook draadloze schakelingen van verlichting en andere apparaten. Raadpleeg tevens de nieuwe catalogus 2008. (Janick De Meyer - 04/02/2008)
  Antwoorden

Eerste  Vorige  186-190/342  Volgende  Laatste 

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -