e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Bouw
Decoratie
Hout
Elektriciteit
Sanitair
Gereedschap
Ijzerwaren
  Materiaallijst
  Les Rails
  Plaatsing Tegen De Muur
  
  Accessoires
  Gordijnroedes
  Plaatsing Op Venster

10.3 Een gordijnroede aanbrengen

<< Vorige Volgende >>

 
PLAFOND
Voor een plaatsing tegen het plafond gaat u bij het markeren van de boorgaten voor de houders anders te werk. Neem het midden tussen de beide raamvleugels, en trek deze as verder door op het plafond met behulp van een winkelhaak.
 
SYMMETRISCH
Vanuit deze as meet u de benodigde afstand voor de houders van de gordijnrail. Meet ook de afstand die u ten opzichte van de muur in acht moet nemen. Volg hierbij de richtlijnen van de fabrikant. Voor een plaatsing tegen het plafond zal deze afstand 10 15 cm zijn.
 
RAILHOUDERS
Er bestaan diverse types van railhouders voor bevestiging aan het plafond. De meest actuele versies zijn op zo'n manier opgebouwd dat de rail er op vastgeclipt kan worden. Sommige plafondhouders zijn voorzien om er 2 parallelle rails aan te bevestigen.
 
PLAATSING TUSSEN 2 MUREN
Wanneer het raam zich in een smalle ruimte bevindt, is het vaak esthetischer de gordijnrail van muur tot muur te laten doorlopen. Trek dan de denkbeeldige lijn van de bovenkant van het vensterkader door tot tegen de zijmuren. Gebruik hiervoor een reilat en een waterpas, om precies te kunnen werken.
 
AFSTAND
Daarna kunt u vanaf de net afgetekende punten de afstand ten opzichte van de muur aftekenen. Op deze plaatsen tekent u eerst de verticale as voor de railhouders en boort u de gaten voor de houders voor, alvorens deze laatste met schroeven vast te zetten. Veelal zult u de rail moeten afkorten.

Verzorgen van planten
Meer weten >>

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -