e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Bouw
Decoratie
Hout
Elektriciteit
Sanitair
Gereedschap
Ijzerwaren
  Materiaallijst
  Jalousetten
  Jalousetten
  
  Rolgordijnen
  Verticale lamellen
  Verticale lamellen

9.6 Zonwering plaatsen

<< Vorige Volgende >>


PRINCIPE:
Rolgordijnen 'de naam zegt Het zelf-dienen opgerold te worden rond een (aluminium) rolstok die op zijn beurt in steunen rust. Al naargelang het rolsysteem, kunt u bepalen op welke tussenstanden het rolgordijn open kan blijven. Sommige gordijnstoffen laten een complete verduistering toe.
VOORDEEL:
Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vinyl (vochtige ruimtes), katoen en iso-kwaliteit. Deze laatste heeft een decoratieve zichtzijde in katoen en een isolerende rugzijde in aluminium, waardoor tot 70% warmte- verlies via het vensterglas
bespaard kan worden. Bovendien beschermt ze tegen de zon (in de zomer).
STEUNEN :
De steunen voor het rolgordijn kunnen op 3 mogelijke plaatsen aangebracht worden: in het kozijn (1), op het kozijn (2) of aan het plafond (3). Boor gaatjes voor (met een priem of nog beter, met een fretboortje), om het vastschroeven van de steunen te vergemakkelijken.
BEDIENING + ROLSTOKHANGER:
Nadat de steunen vastgeschroefd zijn, kunt u het bedieningsmechanisme en de rolstokhouder in de steunen monteren. Het trekkoord van het bedieningsmechanisme kunt u, naar keuze, links of rechts plaatsen. Vervolgens neemt u de maat tussen de steunen, om de lengte van de aluminium rolstok te bepalen.
ROLSTOK:
Als u moet afkorten, trekt u van de afgemeten afstand nog 8 mm af. Zet deze afstand op de rolstok over en zaag ze op maat met behulp van een junior metaalzaag. Steek op het zojuist verzaagde uiteinde de bijgeleverde plastiek dop met pen. Deze pen zal straks in de rolstokhanger passen.
ONDERLAT:
Zaag ook de onderlat op maat (deze maat hangt af van het type rolgordijn: volg de aanwijzingen van de fabrikant), met behulp van een junior metaalzaag.

Verzorgen van planten
Meer weten >>

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -