e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Bouw
Decoratie
Hout
Elektriciteit
Sanitair
Gereedschap
Ijzerwaren
  Materiaallijst
  Isolatiewaarden
  Isolatiematerialen
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  Isolatie van daken
  
  Isolatie van vloeren
  Isolatie van vloeren
  Overzichtstabel Toepassingen

7.1 Een dak isoleren

<< Vorige Volgende >>

 
ALGEMEEN:
Op woonzolders wordt de thermische isolatie in de dakhelling geplaatst, terwijl dit bij bergzolders op of in de vloer gebeurt. De isolatie wordt des te doeltreffender als ze geplaatst wordt op een effen ondergrond, om de luchtcirculatie rond de isolatie te verminderen. De isolatie moet goed aaneensluitend geplaatst worden. Bij grote diktes kunt u doorlopende voegen vermijden door de isolatie in 2 lagen aan te brengen, met overlappende voegen. Bij een toegankelijke zolder moet u een loopvloer aanbrengen over de isolatie. Op de isolatie lopen is af te raden!
 
LUCHTDICHT:
De vloerconstructie moet luchtdicht zijn. Bij een massieve constructie onderaan bepleisterd, is dit geen probleem. Anders moet u een luchtdichte laag aanbrengen. Praktisch wordt dit opgelost door het plaatsen van een polyethyleenfolie.
 
DAMPSCHERM:
Bij lichte vloerconstructies voorziet u best een dampscherm, zeker als het gaat om een zoldering die zich boven een slecht geventileerde badkamer bevindt. Polyethyleenfolie voldoet in de meeste gevallen. Koudebruggen ter plaatse van binnenmuren en randbalken dienen vermeden te worden. Snijd banden die iets breder zijn dan de ruimte tussen d e balken. Niet ze stevig vast op de zijkanten van de balken, zodat er geen openingen of valse plooien ontstaan. De balken worden dus niet bedekt. Eventuele openingen of scheurtjes in het dampscherm worden met kleefband gedicht.
 
STEENWOL:
Meest gebruikt bij zoldervloerisolatie is steenwol (rollen of platen). Neem de breedte van de isolatie iets breder dan de afstand tussen de zolderbalken. Op die manier zal het isolatiemateriaal zichzelf 'vastklemmen'. Zonodig verhoogt u de balken met latjes of plaatst u een lattenrooster.
 
SNIJDEN:
Het snijden van minerale wol is een vrij eenvoudige klus. Gebruik bij voorkeur een broodmes, om de toch vrij dikke isolatielaag te bewerken, alsook een recht aluminium profiel om langs te snijden. Uitsparingen, bv. rond buizen, dienen goed te 'sluiten' rond deze elementen.

Verzorgen van planten
Meer weten >>

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -