e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Bouw
Decoratie
Hout
Elektriciteit
Sanitair
Gereedschap
Ijzerwaren
  Materiaallijst
  
  Algemeen
  Plaatsing
  Plaatsing
  Plaatsen
  Plaatsen

5.7 Installatie van een schotelantenne

<< Vorige Volgende >>

 

Wanneer u een schotelantenne installeert kunt u tv-zenders ontvangen die niet op de kabel zitten. Daar de ontvangst van geen enkele tussenpersoon afhangt en ook niet van een kabel van een distributiemaatschappij, zult u kunnen genieten van een onberispelijke kwaliteit van zowel beeld als klank.
Met een paraboolantenne kunt u natuurlijk tegelijk naar slechts één zender kijken, maar met een decoder hebt u toegang tot gecodeerde zenders en tot de momenteel aangeboden digitale zenders.
DE SCHOTELANTENNE (1) :
Die is gemaakt van metaal of pvc. Zij is voorzien van een verstelbare verbinding zodat zij zowel verticaal als horizontaal kan worden versteld. Deze regeling zal de schotel-antenne nauwkeurig naar de gewenste satelliet richten.
DE ONTVANGSTKOP (2) :
De ontvangstkop die op de arm zit, die de offset-arm wordt genoemd, ontvangt de signalen die door de schotel worden opgevangen. Deze signalen worden via de kabel naar de demodulator gestuurd. Er zijn schotelantennes met één kop voor de ontvangst van één satelliet en met twee koppen voor de gelijk-tijdige ontvangst van twee satel-lieten.
DE KABEL (3) E :
De kabel van het coaxiale type zal het signaal van de schotel-antenne naar de demodulator leiden. Er moeten koppelingsstukken worden gemonteerd om die te kunnen aansluiten op de kop van de schotelantenne en op de demodulator.

Verzorgen van planten
Meer weten >>

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -