e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Bouw
Decoratie
Hout
Elektriciteit
Sanitair
Gereedschap
Ijzerwaren
  Materiaallijst
  
  Palen En Tuindraad
  Opspannen
  Opspannen
  Opspannen
  Palen En Betonplaten

1.6 Een afsluiting plaatsen

<< Vorige Volgende >>

TUINDRAAD
En van de meest gebruikte methodes om de tuin af te bakenen, is het gebruik van tuindraad. Doorgaans is deze vervaardigd uit met kunststof beklede metaaldraad. De voordelen: tuindraad neemt weinig plaats in, laat licht en lucht door en is redelijk gemakkelijk te plaatsen.
PALEN
Bij een omheining zijn ook palen, meestal metalen palen, nodig om het draadgaas de nodige ondersteuning te geven. Mogelijke combinaties zijn onder meer: 1) palen en alleen draadgaas of 2) palen en draadgaas, met betonplaten tussen de palen.
FUNCTIE
Houd rekening met het doel van de omheining en de mogelijke belasting. Is het alleen de bedoeling de tuin te omlijnen of moet de omheining ook de hond binnenhouden ? De hoogte, de dikte van het draadgaas en de opening van de mazen worden bepaald volgens behoefte. Er zijn diverse decoratieve mazen.
TRAJECT
Eerst gaat u na waar de omheining moet komen. Het traject kan dan met merktekens (stokjes, stukjes ijzer, e.d.) worden uitgezet. De meest praktische werkwijze bestaat erin de merktekens voor de hoekpalen te plaatsen en pas dan deze voor de tussenliggende palen (deze laatste om de 2,5 tot 3 meter).
MERKTEKENS
Voor het precies uitzetten van de hoekpalen, valt het aan te bevelen enkele supplementaire merktekens buiten het traject, in het verlengde van de bestaande merktekens, aan te brengen. Bij het graven van de hoekkuil zal immers het hoekmerkteken dienen te worden weggenomen.

Verzorgen van planten
Meer weten >>

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -